torsdag den 16. juni 2011

Gnocchi-Νιοκι

Gnocchi er ikke andet end et alternativ til pastaen. Gnocchi tilberedes ligeledes pastaen, som f.eks. Gnocchi med pesto, arabiatta (i tomatsauce) eller med masser af fløde bagt i ovnen med diverse italienske oste. Kun fantasien sætter grænser for, hvad dine gnocchi skal indeholde. Jeg giver her en grundopskrift på gnocchi:

1 kg kartofler (kogt med skræl)
ca. 300g hvedemel
2 æg
Lidt olivenolie
1 tsk. salt
(evt. lidt muskatnød)

1. Kog kartoflerne og pil skrællen af når de er færdige. 2. Bland resten af ingredienserne i, til det danner en ensartet dej. 3. Stil dejen i køleskabet i ca.15 min. 4. Rul dejen ud som lange pølser på ca 1cm i bredde. 5 Skær dernæst pølserne i små stykker på ca. 2 cm. 6. Rul til sidst dine stykker på bagsiden af en almindelig gaffel for at få det karakteriske gnocchi-mønster. 7. Drys dine gnocchier med hvedemel og kog dem (Dine gnocchier er færdige når de kommer op til vandoverfladen)

Til denne grundopskrift kan man tilføje hakket spinat, kogt græskerkød, peccorino-ost mm.

2 kommentarer:

  1. Øv, jeg ikke så denne opskrift noget før :-)
    Men har faktisk ikke 1 kg kartofler...
    :-)

    SvarSlet