tirsdag den 28. juni 2011

Græsk valnøddekage - Καρυδοπιττα

Dejlig græsk kage uden smør eller olie.
Ingredienser:
9 æg
340 g semulemel
250 g sukker
250 g hakkede valnødder
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
5 tsk kakao
3 tsk cognaq eller andet brandy
125 g rasp
Til sukkerlagen:


900g sukker                                                                                    
                                                                                 8 dl vand  
                                                                                  1 skiver citron
                                                                                  1 tsk stødt nelliker


Fremgangsmåde:
Del æggene og pisk blommerne med sukkeret  til en luftig æggesnaps. Bland resten af ingredienserne  og rør de sammen med æggesnapsen. Æggehviderne piskes til marengs og vendes i dejen med let hånd.Kom dejen i en velsmurt fad og bage i forvarmet ovn i 45 min. ved 180 grader.Mens kagen bager laver du sukkerlagen ved god varme og under omrøring.Hæld sukkerlagen på den færdigebagte kage og afkøl.Servere kagen med vanille is.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar