fredag den 12. august 2011

Rødspæætte,tomat-bulgurburger,beurre blanc


Bland i en skål lidt salt med en masse hvedemel. Vend fisken i melet og steg den i .solsikke olie

Tomat-bulgurburger:
1 dl kogt bulgur
2-3 mellemstore modne tomater (concasse)
Finthakket persille og mynte
½ tsk. natron
1lille finthakket løg
Hvedemel (nok til at dejen ligner tyk grød)
salt, peber, stødt kanel

Bland alle ingredienserne i en skål, form dejen til burger og steg i solsikke olie.

Beurre blanc



3 spsk. hvid vineddike
3 spsk. tør hvidvin
2 spsk. finthakket skalotteløg
½ tsk. salt
Hvid peber (ca. 1/8 tsk.)
250 g koldt smør


Sæt vineddike, vin, skalotteløg, salt og peber til at koge i en gryde ved stærk varme og lad det koge ind indtil væsken er reduceret til ca. 1½ spsk.

Si løgene fra og klem væden fra dem. Tilsæt nu ca. 3 spsk. af den kolde smør til denne indkogte fond under konstant piskning indtil smørret er fuldstændig blandet med fonden.

Sæt gryden over ved laveste varme og tilsæt resten af smørret i flere små portioner under stadig piskning. Der skal ikke tilsættes mere smør inden det allerede tilsatte er indpisket i saucen.
Saucen er færdig når den er blevet tyk og cremet. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar