tirsdag den 20. september 2011

Citron legeret lammesuppe



 Citron legeret lamme suppe

Ingredienser

1 kg lammesmåkød
4  pastinakker
4 gulerødder
2 løg
1 Lille selleri knold
50 g rissoto ris(grød ris)
3 kartofler
Lidt hakket grønkål i fine strimler
Finthakket dild

Til legering
2 æg
Saft af 2 citroner

Kom kødet i en stor gryde med koldt vand. Kom lidt salt i. Kog kødet i ca. 1 time og skum urenheder imens. Skær grønsagerne i små tern. Kom peber og grønsagerne i gryden og skru lidt ned for varmen. Kog videre i 15 min mere. Tag kød og grøntsager op og hold det varmt. Tag lidt væske fra til legering. Kom risen i gryden og kog videre i 10 min. Kom kød og grøntsagerne tilbage i gryden.
Pisk æg og citronsaft i en skål med et piskeris i hånden. Kom væsken til legering i skålen og pisk lidt mere. Hæld legeringen tilbage i gryden og varm det op uden at koge. Smag til og servér straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar