torsdag den 6. oktober 2011

Curry- kylling - lime - chili - Κοτοπουλο με λαιμ ,τσιλι και καρι



Du skal bruge:

500- 800 gram kyllingefileter i skiver
1 stort hakket løg
1 rød peberfrugt i strimler
3 dl vand
1 dåse kokosmælk
olie til stegning
2 tsk stødt karry
1 tsk stødt gurkemeje
1 håndfuld cashewnødder
1 finthakket chili
2-3 stjerne anis
2 æble i store tern
1 porre i skiver
2 dl fløde
2 bananer i skiver overhældt med 2 spsk citronsaft
limesaft
1 lille skål kokosmel
Brune basmatiris
Salt , peber og fisk koriander

Kog risene. Hvis de har været lagt i blød natten over, halverer det kogetiden. Ellers tager det 40 minutter.
Svits karry og gurkemeje i kokosolie, alternativt smør. Tilsæt kyllingefileter. Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugter og lad det simre i vandet i 20 min. Tilsæt  porre , chili ,æbler , stjerne anis ,fløde og kokosmælk og lad det simre videre 5 minutter. Smag til med lime , salt , peber og drys med frisk koriander.
Anret  nødder, kokosmel og banan i små, fine skåle.  Server med risene. 

1 kommentar: