torsdag den 10. november 2011

Mille - feuille

Μιλφέιγ σοκολάτας με κρέμα πατισερί

      Du skal bruge:
      3 butterdejsplader
      200 g valnødder
      3 dl sirup (kirsebærsirup)


      Til Cremen:
      1 l mælk
       800 g mørk chokolade
       200 g smør
       200 g sukker
       140 g hvedemel
        2 spsk. maizena
        5 æggeblommer


Til creme chantilly
                                                                                            1 l piskefløde
                                                                                            100 g sukker
Sådan gør du:
 1 .Smelt chokoladen i vandbad, tilsæt smør og rør det godt sammen. 2. Varm 800 ml mælk i en lille kasserolle. 
3. Bland mel, sukker, maizena, æggeblommer og de sidste 200 ml kold mælk. Rør det sammen og kom blandingen i gryden med den varme mælk. Rør hele tiden indtil du får en glat creme.Tag den væk fra varmen og kom den smeltede chokolade i. Kom blandingen i en stor skål og stil den i køleskabet. Imellemtiden pisk 1 l fløde og de 100 g sukker sammen til en luftig flødeskum. Bland det med den kolde chokoladecreme og stil den i køleskabet igen.

Varm ovnen på 180 grader. Prik butterdejspladerne med en gaffel og bag dem i 10 min. Tag dem ud af ovnen og lad pladerne køle af. Pensl med sirup, og smør med det halve af choko-cremen, og drys med nødder. Kom en plade mere på og smør resten af chokoladecremen på.  Læg den sidste plade på og pynt med chokoladespåner. Stil atter kagen i køleskabet i1 time, før kagen skal serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar