tirsdag den 21. februar 2012

Tarte tatin med kvæde - Ταρτα τατιν

.

En gammel fransk klassiker. De fleste har smagt denne suveræne kage i sin klassiske udgave med æbler. Men kvæderne kan også være et godt alternativ til kagen.

   



                                                                                                               Du skal bruge:

6-7 store økologiske kvæder. (Undlad at købe de billige og ikke-økologiske hos den lokale grønthandler)
150 g  økologisk rørsukker
200 g økologisk smør
1 kanelstang
2-3 nelliker
citronskal og 1 spsk. citronsaft

Til mørdejen:

150 smør (i tern)
240 g hvedemel
1 æggeblomme
75 g flormelis
1 tsk fint salt
1spsk creme fraiche 18%
En pande der kan komme i ovnen eller en tærteform

Sådan gør du:
Kør mel og smør i en foodprocessor i 10-15 sekunder.
Tilsæt resten af ingredienserne og saml det hele til en dej og stil den i køleskabet i mindst ½ time før udrulning.

Skræl kvæderne, del dem i kvarte og fjern kærnerne. Smelt smør og sukker på panden til det karameliserer. Kom kvæderne på panden sammen med citronskal og -saft, kanel og nelliker og lad det koge langsomt  i karamelblandingen.Vend dem rundt en gang i mellem, så de bliver karameliseret på alle sider.

Rul mørdejen ud og læg den over kvæderne. Stil panden i ovnen og bag tærten ved 200 grader i 20 min.
Tag den ud af ovnen og vend tærten på et fad. Glaser tærten med resten af karamellen, der hænger på panden og server den med en klat creme fraiche.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar