søndag den 11. marts 2012

Mørk og hvid chokolade trøffel med pistasie jelly / Τουρτα ασπρης και μαυρης σοκολατας με ζελε φυστικι και μυρτιλους

Chokolade-bund


. 50g mel 
. ½ tsk bagepulver
. 40g kakao
. 50g smeltet mørk chokolade
. 6 piskede æggehvider (210g)
. 150g sukker


Bland alle ingredienserne pånær æggehviderne . Vend æggehviderne forsigtigt i og bag bunden i 15 min. på 160 grader.


Hvid chokolade mousse

.  100 g hvid chokolade
.   2 pastueriserede æggeblommer
.   2 pastueriserede æggehvider (pisket)
.   2 stk husblas
.   1 dl piskefløde (pisket)


Smelt chokoladen i et vandbad, kom æggeblommerne i og smelt de to stykker husblas med en spiseske fløde eller mælk. Vend husblassen i chokolade/æggeblomme-blandingen, og vend først æggehviderne forsigtigt og dernæst den piskede fløde med let hånd. 


Ganache 


100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde 
3 stk. stjerne anis
1 dl pisket piskefløde


Varm den ene 1dl piskede fløde med stjerneanis til kogepunktet, og hæld den udover de 100g hakkede mørke chokolade. Rør sammen til en ensartet creme og afkøl lidt. Vend den anden 1 dl piskede fløde i cremen. 




Pistasie jelly


3 dl vand
4 stk husblas
Pistasie nødder (uden salt)


Varm vand, husblas og pistache i en lille gryde.





Saml kagen således:
Stænk lidt appelsinlikør på lagkagebunden. Kom chokoladeganachen på, og stil den i køleskabet. Når massen er kold, hæld den hvide chokolademousse på, og stil i køleskabet igen. Til sidst læg pistache-gelé på, og pynt evt. med friske blåbær og rester af hakkede pistachenødder. Held og lykke!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar