tirsdag den 3. november 2015

Zuccotto











                                                                                   Δεν συνηθίζω  να δινω συνταγες στα ελληνικα ,αλλα ας κανω αυτή την φορα μια εξαιρεση.
Λοιπον ας αρχισουμε με την βαση. PAN di SPAGNA. Σας θυμιζει κατι η λεξη: Παντεσπανι στα ελληνικα.

75γρ παταταλευρο
150γρ ζαχαρη       
1 κλωναρακι βανιλια
150γρ ιταλικο αλευρι TIPO 00
5 αβγα (χωριστα ασπράδια και κροκοι)
λιγο αλατι

Χτυπάμε τους κροκους με την βανιλια και την μιση ζαχαρη,και σε άλλο μπωλ τα ασπράδια με την υπολοιπη ζαχαρη. Ανακατευουμε τα  υπολοιπα υλικα και βαζουμε το μειγμα σε φορμα. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο(180 βαθμοι) για 12/15 λεπτα.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar